RG SPORTS TENNIS ACADEMY

RG sports Tennis Academy is de plek voor tennistalenten die graag dat extra stapje willen zetten in een succesvolle ontwikkeling tot wedstrijdspeler. Het talent krijgt gedurende het seizoen ondersteuning op diverse gebieden die bijdragen aan de ontwikkeling.

“Ieder kind ontwikkelt zich via een eigen route”
Sommige kinderen onderscheiden zich door aanleg. Andere kinderen zijn vooral heel gemotiveerd of lopen voor in hun motorische ontwikkeling. Er zijn laatbloeiers en er zijn ‘vroegbloeiers’. Er is meer dan alleen de leeftijd om een junior in te delen. Speelsterkte of rating is slechts een indicatie van de mogelijkheden, niet meer dan een momentopname op de lange weg om een wedstrijdspeler te worden.

Visie en aanpak

Uitgangspunt is de algehele visie van RG sports. We werken in de Tennis Academy mede op basis van de 4 P’s:
PLEZIER * PASSIE * PROGRAMMA * PRESTATIE

Ontwikkeling en behoud van spel-PLEZIER staan voorop. We zorgen voor een omgeving waarin het plezier zich kan ontwikkelen tot PASSIE. We bieden vervolgens een PROGRAMMA toegespitst op het individu om tot PRESTATIES te komen.

Onze aanpak laat zich als volgt samenvatten:

  1. Jongere junioren (in de leeftijd tot circa 10 jaar) worden zo veel als mogelijk in staat gesteld om zich te ontwikkelen bij de vereniging onder leiding van de clubtrainer. De Academy trainers ondersteunen hierbij de clubtrainers. Een paar keer per jaar worden op een centrale locatie trainingsdagen georganiseerd waar gemotiveerde en/of getalenteerde junioren in de gelegenheid worden gesteld om met elkaar te trainen onder begeleiding van de club- en academy trainers.
  2. De gemotiveerde en getalenteerde oudere junioren kunnen aanvullend op de clubtrainingen bij de Academy terecht voor extra training. Er zijn verschillende programma’s met verschil in intensiteit.
  3. Het spelelement staat centraal in de oefeningen.

In het trainingsprogramma gaat het om veel meer dan de verbetering van de technische vaardigheden. De ontwikkeling van fysieke en mentale vaardigheden zijn net zo belangrijk. Aanvullend wordt samen met de trainers van de Academy nagedacht over het wedstrijdprogramma, is er toernooibegeleiding en is er aandacht (ook voor de ouders) voor verzorging en voeding.

Trainers

Hoofdtrainer is Jeroen Rinkel. Jeroen heeft in zijn jongere jaren in de Nederlandse top gespeeld. Al snel heeft hij van zijn passie zijn beroep gemaakt en is trainer en coach geworden. Niet alleen heeft Jeroen lesgegeven bij verenigingen, ook is Jeroen in diverse functies werkzaam geweest als trainer ten behoeve van de KNLTB. Op dit moment verzorgt Jeroen de zogenaamde inlooptrainingen in het programma van de KNLTB. Samen met oud-prof Michiel Schapers heeft Jeroen jarenlang een tennisopleiding vormgegeven. Sinds medio 2020 is Jeroen tevens verbonden aan RG sports.

Ruben Assmann is verantwoordelijk voor de fysieke trainingen. Hij is al meer dan 20 jaar sporttrainer. Thans is hij tevens assistent-bondstrainer Ju Jitsu bij de Judo Bond Nederland. Ruben is meervoudig wereldkampioen Ju Jitsu.

Informatie

Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen.